Beowulf och Beowulf 2

12

Dec

Beowulf och Beowulf 2

En fullmatad filmhistoria som blir spel

Beowulf är från början ett epos, ett ganska tungt sådant och därefter skapades en film. Filmen tog ut svängarna och gav mycket action och både onda och goda karaktärer. Nu är denna anglosaxiska historia och hjältedikt ett spel. Ett spel där man kan välja just att vara ond eller god, att heja fram sina krigare eller plåga dem genom skrik och gap. Eposet och filmen utspelar sig i Danmark och det gör även spelet, och man får därmed en dos danska uttryck att ta till sig.

Filmspel som försöker variera sig

Spelet bygger helt sonika på filmen och hjälten Beowulf. Han, eller du i detta fallet, får uppdrag av kungen Hrotghar som behöver hjälp att besegra diverse otrevliga typer. Enligt spelidén kan man här välja om man vill kriga som den goda krigaren med positivt sinne eller ta till tuffare metoder och ställa sig till de onda krigarna, fast trots allt på kungens sida.

Tekniska lösningar i Beowulf

Det är kul och lite annorlunda att grafiken faktiskt grundar sig i det danska geografiska området och det finns flera olika grafiska lösningar som är väl värda ett plus. Skaparna till spelet är Quickspin och de har gjort en snygg 3D-animering av huvudfiguren Beowulf och de andra kända karaktärerna är välgjorda som figurer eller som symboler i spelet.

Spelidé

Som vanligt finns här otaliga funktioner, bonusar, free spins och scatter-symboler. Alla fyller de vinstgivande funktioner men ger också andra karaktärer i spelet vissa uppgifter och funktioner. Till exempel kampen mellan Beowulf och draken där olika symboler minskar Beowulfs respektive drakens liv. När det gäller spel som baseras på filmer, böcker, artister eller andra mer eller mindre faktiska händelser så är det självklart uppenbart att om man redan från början tycker om historien så har man störst vinning av att spela. Men Beowulf kan klart attrahera andra spelare som tycker om sagoliknande världar med skön grafik och mycket action.